Νέα Μικρή Σειρά

Τετάρτη 24/02/2016

Μονογραφίες από τις Εκδόσεις Φωτοχώρος και τον Φωτογραφικό Κύκλο

Ο Φωτογραφικός Κύκλος και οι Εκδόσεις Φωτοχώρος ξεκίνησαν την παραγωγή μικρών μονογραφιών με φωτογραφική δουλειά μελών του σωματείου. Ο τίτλος αυτής της σειράς είναι «Νέα Μικρή Σειρά» για να τονίσει τη συνέχεια (και τη διαφορά) από την παλαιά «Μικρή Σειρά» που κυκλοφόρησε το 1998 με 34 τίτλους.


Τα λευκώματα της «Νέας Μικρής Σειράς» έχουν διαστάσεις 16x16.5 και περιέχουν 40 φωτογραφίες σε 48 σελίδες, μαζί με έναν σύντομο πρόλογο και ένα μικρό βιογραφικό. Μέχρι σήμερα (2017) έχουν κυκλοφορήσει μονογραφίες των Παναγιώτη Ανδριώτη, Γιώργου Βογιατζάκη, Βασίλη Βούκλιζα, Αλέκου Θεοφανίδη, Νανάς Καραμαγκιώλη, Μυρτώς Κατραμάδου, Παύλου Κούρκαφα, Νίκου Κωνσταντινίδη, Αλέξανδρου Λεβεντόπουλου, Αλεξίας Λιακουνάκου, Ανθής Μάρα, Παναγιώτη Μαρκολέφα, Ανδρέα Μαυροειδή, Μαρίας Μπανούτα, Αλέξανδρου Μπελέγρη, Αθηνάς Παπαδάτου, Λίζης Πιστολά, Πλάτωνα Ριβέλλη, Γεράσιμου Τσέπα, Σπύρου Πολυτάρχου και Φανής Τσακυρίδου. Η σειρά θα συνεχίσει και με άλλες μονογραφίες.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση του καλλιτεχνικού τους έργου.