ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ

Οικογένεια 2015

Δευτέρα 09/03/2015

Οικογένεια 2015
Οικογένεια 2014

Στις 20 Μαρτίου εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 – Κολωνάκι) έκθεση φωτογραφίας μελών του σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος» (www.photocircle.gr) με επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη (www.rivellis.gr) και με θέμα την «Οικογένεια». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαΐου.

Στην έκθεση συμμετέχουν φωτογράφοι με προσωπικά portfolios. Η προσέγγιση του θέματος θα είναι αφηρημένη και γενική, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης. Δεν πρόκειται για έκθεση οικογενειακών σχέσεων, ούτε για ειλικρινή και πιστή καταγραφή συγγενικών προσώπων. Μπορεί να εικονίζονται (οποιαδήποτε) πρόσωπα, κατοικίες ή αντικείμενα, αρκεί να παραπέμπουν σε αυτό που αποτελεί την αίσθηση μιας οικογένειας.

Η έκθεση «Οικογένεια» επιχειρεί να υπογραμμίσει μια στροφή πολλών φωτογράφων των ημερών μας στον αποκλειστικά προσωπικό τους περίγυρο. Σε έναν χώρο που για πολλά χρόνια είχε αφεθεί και περιορισθεί -ίσως και με κάποια περιφρόνηση- στη λεγόμενη αναμνηστική και ερασιτεχνική φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης μπορεί να στηρίζονται –τουλάχιστον οι περισσότερες- σε αποτύπωση, μεταφορά και μεταμόρφωση οικείων χώρων του φωτογράφου, αλλά σκοπεύουν και ελπίζουν να κινητοποιήσουν και να γεννήσουν συγκινήσεις των θεατών που συνδέονται με τους δικούς τους οικείους χώρους και τις προσωπικές τους αναμνήσεις.

Στην έκθεση συμμετέχουν 33 φωτογράφοι με 300 φωτογραφίες.

Αγγελάκη Ελευθερία

Αντωνίου Περικλής

Βασιλικός Λουκάς

Βογιατζάκης Γιώργος

Βρεττάκος Αλέξανδρος

Γεωργοπούλου Έλενα

Γεωργοπούλου Ιωάννα

Δαζάνης Σάκης

Ελευθεριάδης Χάρης

Ζαννή Λία

Ζήσης Γιάννης

Θεοφανίδης Αλέκος

Καράλη Μαριάννα

Κούρκαφας Παύλος

Κωνσταντινίδης Νικος

Κώτση Νίκη

Μανδηλαράς Ν. Νικηφόρος

Μπενίση Μάνια

Μπόικου Εύη

Οικονόμου Πολυξένη

Ονάσουγλου Ελένη

Πάγκαλη Μαρία

Παναγιωτόπουλος Σπύρος

Πανάκια Γεωργία

Παραδεισόπουλος Ανδρέας

Παττακού Κατερίνα

Πολιτόπουλος Μιχάλης

Σερέτης Κωνσταντίνος

Σοροβού Χριστίνα

Σχοινάς Ανδρέας

Τσέπας Γεράσιμος

Χατζηγεωργιάδης Νίκος

Χρυσικού Ελένη-Μαρία


Εγκαίνια

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα 28/02/2022

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση του καλλιτεχνικού τους έργου.