ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ

Πρόσωπα 2006

Πέμπτη 15/12/2005

Πρόσωπα 2006
Φωτογράφος: Ελευθερία Αγγελάκη

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι
Ελευθερία Αγγελάκη - Περικλής Αντωνίου - Γιώργος Βογιατζάκης
Τασία Βουτυροπούλου - Νανά Καραμαγκιώλη - Άγγελος Μίχας
Μαρία Παυλάκη - Μιχάλης Πολιτόπουλος - Κώστας Σερέτης
Ανδρέας Σχοινάς - Νίκος Χατζηγεωργιάδης

Διοργάνωση
«Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε.» - «Φωτογραφικός Κύκλος»

Επιμέλεια
Πλάτων Ριβέλλης

Διάρκεια
Ιανουάριος-Μάρτιος 2006

Η ομαδική φωτογραφική έκθεση με τον τίτλο «Πρόσωπα», που διοργανώνεται σε χώρους των αφίξεων τού αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, πραγματοποιείται με συνεργασία τής εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε.» και τού πολιτιστικού σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος». Την επιμέλεια τής έκθεσης έχει αναλάβει ο Πρόεδρος τού σωματείου, Πλάτων Ριβέλλης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο 2006 και θα είναι ανοικτή όλο το εικοσιτετράωρο για το κοινό.

Στην έκθεση συμμετέχουν έντεκα φωτογράφοι με έξι φωτογραφίες ο καθένας. Οι φωτογράφοι είναι όλοι μέλη τού «Φωτογραφικού Κύκλου» και ασχολούνται εδώ και αρκετά χρόνια με την καλλιτεχνική φωτογραφία με εκθέσεις και εκδόσεις στο ενεργητικό τους.

Οι φωτογραφίες - κατά τα δύο τρίτα ασπρόμαυρες και κατά το ένα τρίτο έγχρωμες - απεικονίζουν ανθρώπους, είτε οικείους των φωτογράφων είτε αγνώστους, σε διάφορους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Οι προσεγγίσεις των φωτογράφων, αν και αντιπροσωπεύουν ποικιλία αισθητικών και εκφραστικών επιλογών, εν τούτοις εντάσσονται όλες σε ένα είδος φωτογραφίας που επιδιώκει την καλλιτεχνική μεταμόρφωση μέσα από μια ευθεία και ειλικρινή καταγραφή. Οι φορμαλιστικές διαφορές υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη και προσωπική τοποθέτηση τού κάθε φωτογράφου τόσο απέναντι στα πρόσωπα που συνθέτουν το δικό του μικρό portfolio, όσο και σε σχέση με τη χρήση τού φωτογραφικού μέσου σαν ενδιάμεσου τής καλλιτεχνικής συγκίνησης και τής επικοινωνίας με τον θεατή. Κάθε εξάδα από τα εικονιζόμενα πρόσωπα συνθέτει και εμμέσως αποκαλύπτει το πρόσωπο τού φωτογράφου.

Γραφείο Τύπου ΔΑΑ
τηλ.: 210 3537227
fax: 210 3537838
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστοσελίδα: www.aia.gr

Φωτογραφικός Κύκλος
Τσακάλωφ 44 – Αθήνα 10673
τηλ. 210-3645577 / 6945-437577
fax. 210-3645550 / 22810-79165
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστοσελίδα: www.photocircle.gr

Σύντομα βιογραφικά των φωτογράφων

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι όλοι μέλη τού «Φωτογραφικού Κύκλου» και έχουν εκθέσει συχνά τη δουλειά τους σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις τής Ελλάδας.

 • Η Ελευθερία Αγγελάκη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1999.
 • Ο Περικλής Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, σπούδασε Οικονομικά και Πληροφορική. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1989. Έχει εκδώσει τα λευκώματα «Καθ’ οδόν» και «Βλέμματα Μοναξιάς» από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος».
 • Ο Γιώργος Βογιατζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι μηχανολόγος μηχανικός και διατηρεί τεχνικό γραφείο. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1998.
 • Η Τασία Βουτυροπούλου γεννήθηκε στο Αλιβέρι Ευβοίας το 1964. Εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτογράφος. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1987. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Φωτογραφία (Master’s) από το «Βασιλικό Κολέγιο Τεχνών» τού Λονδίνου.
 • Η Νανά Καραμαγκιώλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1980. Έχει εκδώσει το λεύκωμα «Ιδιωτικές στιγμές» από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος».
 • Ο Άγγελος Μίχας γεννήθηκε στον Παύλο Βοιωτίας το 1960. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1985.
 • Η Μαρία Παυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Διδάσκει Φωτογραφία στο Γαλλικό Σχολείο τής Αγίας Παρασκευής. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1990. Έχει εκδώσει το λεύκωμα «Άνθρωποι» από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος».
 • Ο Μιχάλης Πολιτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1992. Έχει εκδώσει το λεύκωμα «Το Δωμάτιο» από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος».
 • Ο Κώστας Σερέτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών απ’ όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με τη Φωτογραφία μέσα από τοπικές πολιτιστικές ομάδες.
 • Ο Ανδρέας Σχοινάς, γεννήθηκε το 1950 στην Νίκαια τού Πειραιά. Εργάστηκε αρχικά σαν σχεδιαστής αρχιτεκτονικού γραφείου και στη συνέχεια σαν επαγγελματίας φωτογράφος. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1987. Έχει εκδώσει τα λευκώματα «Γειτονιά» και «Μέρα Γάμου» από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος».
 • Ο Νίκος Χατζηγεωργιάδης γεννήθηκε στη Αθήνα το 1961. Είναι απόφοιτος του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από το 1990. Έχει εκδώσει το λεύκωμα «Ατενής σιωπή» από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος».

ΦωτογραφίεςΕγκαίνια

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη 08/03/2022

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση του καλλιτεχνικού τους έργου.