ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ

Ταυτότητα

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο, που λειτουργεί από το 1988 με έδρα την Αθήνα.

Ιδρυτής

Ιδρυτής και πρόεδρος του «Κύκλου» είναι ο Πλάτων Ριβέλλης, φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και συγγραφέας θεωρητικών συγγραμμάτων για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Μέλη

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» αριθμεί σήμερα περί τα 250 μέλη, στις εισφορές των οποίων στηρίζει κυρίως την οικονομική του ανεξαρτησία. Ο «Κύκλος» έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Ίδρυμα Κωστοπούλου.

Μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου» μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την τέχνη της φωτογραφίας.

Σκοπός

Σκοπός του Φωτογραφικού Κύκλου είναι:

  • Η προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας
  • Η δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού
  • Η καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του
  • Η ανάδειξη του καλλιτεχνικού έργου των μελών του

Την πραγματοποίηση του σκοπού του επιδιώκει:

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κύκλου» είναι επταμελές με τριετή θητεία. Η θητεία του τρέχοντος συμβουλίου λήγει τον Δεκέμβριο του 2025. Η σύνθεση του τρέχοντος συμβουλίου είναι η παρακάτω: Πλάτων Ριβέλλης (Πρόεδρος), Νανά Καραμαγκιώλη (Αντιπρόεδρος), Λία Ζαννή (Γραμματέας), Ανδρέας Σχοινάς (Ταμίας), Μιχάλης Πολιτόπουλος, Χρήστος Κοψαχείλης και Γεράσιμος Τσέπας (Μέλη).

Τις δραστηριότητες του Κύκλου επιμελείται και προωθεί μια Διοικητική Επιτροπή που διορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία αποτελείται από τους Νίκη Γουζούαση, Παύλο Κούρκαφα, , Παναγιώτη Μαρκολέφα, Άγγελο Μίχα, Λίζη Πιστολά, Πάνο Ροζάκη και Γιάννη Ζήση.

Έδρα

Η έδρα του Φωτογραφικού Κύκλου είναι στην Αθήνα, Τσακάλωφ 44 (Κολωνάκι) Τ.Κ.10673, και τα τηλέφωνα 210-3645577 / 6945-437577, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση του καλλιτεχνικού τους έργου.