Τελευταία «παρουσίαση» του Κύκλου στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς

Τρίτη 12/06/2018

Τελευταία «παρουσίαση» του Κύκλου στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138 θα γίνει η τελευταία «παρουσίαση» του Φωτογραφικού Κύκλου στον χώρο αυτόν. Οι «Παρουσιάσεις του Κύκλου» (φωτογράφων και άλλων ομιλητών) ξεκίνησαν το 1991 στην οδό Τσακάλωφ, μεταφέρθηκαν το 2004 σε διάφορα άλλα ιδρύματα, για να καταλήξουν το 2005 στο φιλόξενο αμφιθέατρο της οδού Πειραιώς, όπου διεξήχθησαν ανελλιπώς μέχρι και φέτος. Από του χρόνου η παρουσία του Φωτογραφικού Κύκλου στο Μουσείο Μπενάκη θα περιοριστεί στα σεμινάρια (Τρίτης και Τετάρτης) στην οδό Κουμπάρη, ενώ οι καθιερωμένες παρουσιάσεις φωτογράφων θα μεταφερθούν από τον προσεχή Νοέμβριο στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της 21ης Ιουνίου θα προβληθεί ένα μικρό ντοκιμαντέρ με θέμα τον φωτογράφο Ανδρέα Σχοινά, το οποίο γύρισε ο Γιώργος Χαβουτσάς. Θα ακολουθήσει η «αυτοπαρουσίαση» του Πλάτωνα Ριβέλλη. Η παρουσίαση αυτή θα προαναγγείλει τις παρουσιάσεις της επόμενης περιόδου (2018-2019) στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, όπου οι φωτογράφοι-μέλη του Κύκλου θα παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Ο Πλάτων Ριβέλλης μέσα από τη δική του δουλειά θα δώσει ένα δείγμα προσέγγισης, αν και ο κάθε φωτογράφος από του χρόνου θα ακολουθήσει τις δικές του επιλογές. Σε κάθε τέτοια παρουσίαση δύο φωτογράφοι θα παρουσιάζουν διαδοχικά τη δουλειά τους, δηλαδή ο καθένας θα έχει στη διάθεσή του από μία ώρα.

Η είσοδος κατά την τελευταία παρουσίαση της 21ης Ιουνίου θα είναι για όλους ελεύθερη και η διάρκεια ελαφρώς μεγαλύτερη. Η προβολή της ταινίας για τον Ανδρέα Σχοινά θα ξεκινήσει στις 7 και η παρουσίαση του Πλάτωνα Ριβέλλη θα ακολουθήσει με προσπάθεια να τελειώσει εντός των χρονικών ορίων.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση του καλλιτεχνικού τους έργου.