Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση
Στατιστικά
Βασικές Πληροφορίες
Όνομα:
Μαρία Ξεναρίου
Κινητό Τηλέφωνο:
697 344 9763
Βιογραφικό:
Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στην Ιταλία ιστορία της τέχνης και ξένες φιλολογίες. Παρακολούθησα για πρώτη φορά σεμινάρια φωτογραφίας στην Ιταλία εστιασμένα στην τεχνική κατάρτιση για φωτογραφήσεις σε studio. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με ιταλούς φωτογράφους για την φωτογραφική κάλυψη έργων τέχνης στη βόρεια Ιταλία. Επέστρεψα στην Ελλάδα το 1998 για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια του Πλάτωνα Ριβέλλη, λόγος που με οδήγησε να παραμείνω. Από τότε εργάστηκα διδάσκοντας ιστορία τέχνης σε ιδιωτικές σχολές, όπως και στον Φωτογραφικό Κύκλο. Από το 2012 εργάζομαι στο Μουσείο Μπενάκη με την ιδιότητα της ερευνήτριας. Είμαι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου από το 1998.

================================================
I was born in Athens and I studied in Italy history of art and foreign literature. I attended for the first time photography seminars in Italy focused on technical training for studio photography. Then I worked with italian photographers for photographic coverage of works on art in nothern Italy.
I returned to Greece in 1998 to attend the seminars of Platon Rivellis, reason which led me to stay.
Since then I have been teaching art history in private schools, as well as in the Photo Circle.
From 2012 I work at the Benaki Museum as a researcher. I have been a member of the Photo Circle since 1998.
Εκπαίδευση
There is no information available here yet
Unable to load tooltip content.
Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση του καλλιτεχνικού τους έργου.