Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση
Στατιστικά
Βασικές Πληροφορίες
Όνομα:
Καπελώνης Γιώργος
Βιογραφικό:
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1955.
Σπούδασε Χημεία στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκε ως δάσκαλος Χημείας στη Μέση Εκπαίδευση για 30 περίπου χρόνια και είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων χημείας. Έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός βιβλίου βιογραφίας.
Φωτογραφίζει από τα φοιτητικά του χρόνια αλλά άρχισε να βλέπει πιο σοβαρά τη φωτογραφία το 1995 όταν ήρθε σε επαφή με κείμενα του Ριβέλλη.
Στα σχολεία που εργάστηκε οργάνωσε ομάδες φωτογραφίας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Πλ. Ριβέλλη (εισαγωγής στην καλλιτεχνική φωτογραφία, φωτογράφισης και κριτικής στη Σύρο, κινηματογραφικό) καθώς και σεμινάριο για το Lightroom του Μάνου Λυκάκη.
Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου από το 2010, έχει παρουσιάσει φωτογραφίες του στο μουσείο Μπενάκη (2012, 2016) και συμμετείχε στο λεύκωμα του Κύκλου (2014).
Παρόλο που φωτογραφίζει πλέον κυρίως ψηφιακά, περιστασικά χρησιμοποιεί και φιλμ. Πειραματίζεται με κατασκευές διάφορων μηχανών (pinhole, μεγάλου φορμά κ.ά.)

Εκπαίδευση
There is no information available here yet
Unable to load tooltip content.
Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση του καλλιτεχνικού τους έργου.